logorucola04

20150503 ringslang headerfoto
20150504 insektenhotel wordt besnuffeld headerfoto
header_doordouwers_03
header_pelargonium_wit
header_pimg_2684_header
header_raapstelen
headerfoto ooievaar eriq img_1264
p1290422 keurmerk headerfoto

Broeihoop voor ringslangen vernieuwd

Screen Shot 2017-07-18 at 20.00.36In maart is er door een groep tuinders hard gewerkt om onze broeihoop voor ringslangen op het middenterrein te vernieuwen. Dat moet eens per jaar gebeuren.

Dit jaar werden de broeihoopwerkzaamheden begeleid door Christ-Jan Nederlof. Christ-Jan is voorzitter van IVN (Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid) De Bilt en ringslangkenner.

Genomineerd voor de Tolerantieprijs

Onze vereniging is genomineerd voor de Tolerantieprijs van de Gemeente Utrecht.

"De Doordouwers betrekken mensen met allerlei achtergronden en leefstijlen bij het onderhoud, beheer en bestuur van hun divers bevolkte volkstuincomplex. Het bevorderen en in stand houden van goede verstandhoudingen en tolerantie tussen mensen met verschillende culturele, religieuze of nationale achtergronden en met verschillende leefstijlen is een belangrijk nevendoel."

In de woorden van De Doordouwers: "Tolerantie moet je kweken zoals je plantjes kweekt. Je kunt het niet afdwingen, zoals je plantjes ook niet uit de grond kunt kijken. Het heeft tijd, aandacht en geduld nodig."

De prijsuitreiking is op 5 mei, op het Bevrijdingsfestival in Park Transwijk. Op de ALV van 17 mei zal bekendgemaakt worden wat de uitslag is.

Nieuwsbrief gezien?

Heb je de nieuwste nieuwsbrief al gezien? Je krijgt de nieuwsbrief per mail. En hij hangt aan het prikbord bij de tuin. Daarnaast staan alle nieuwsbrieven op deze site. 

Overzicht nieuwsbrieven De Doordouwers

Gespot!

20150503 ringslang

Ringslang op zoek naar een goede plek om eitjes te leggen, ziet het bordje 'broedwigwam' ter hoogte van de nieuwe duiker en denkt: daar moet ik zijn. Maar de echte broeihoop ligt een stukje verder, ga daar nou heen!

20150504 insektenhotel wordt besnuffeld

Rond ons grote insectenhotel zoemen verschillende wilde bijtjes, op zoek naar een plaatsje om te nestelen. Terwijl het dak nog niet eens af is! Herken je ze? Rosse metselbijen, vosjes of grote bladsnijders? Mail je oplossing naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Bouwvergunning? Eerst naar bestuur

Voor het neerzetten van een huisje is een bouwvergunning van de gemeente nodig. 

Goedkeuring van bestuur

Wil je een bouwvergunning aanvragen, dan moet je de bouwtekening eerst laten goedkeuren door het bestuur. Zonder die goedkeuring is het niet mogelijk een bouwvergunning aan te vragen.  Neem dus eerst contact op met de Bouwcommissie.

Kijk voor meer informatie op Huisje.

Page 1 of 2

Agenda

Weersverwachting
Utrecht
Meer weer in Utrecht