logorucola04

Stoppen met de tuin

Stoppen met je tuin kan natuurlijk altijd. Hoe zit dat dan met de huur? En wat als je een huisje hebt of plantmateriaal?

  1. Opzeggen vóór 1 november van het jaar. Dan ben je nog lid tot en met 31 december. Op 31 december moet je tuin dus leeg en opgeruimd zijn. Vervolgens stort het bestuur het borgbedrag terug op je rekening. Is de tuin niet leeg dan zullen we de opruimkosten verrekenen met de borg.
  2. Opzeggen na 1 november van het jaar. Dan ben je nog lid tot en met 31 december van het volgende jaar. Je moet ook de huur voor het nieuwe jaar betalen. Maar zodra de tuin verhuurd wordt aan een nieuwe tuinder maken we de eindrekening op. Dan storten we de borg en het deel van de tuinhuur terug dat door de nieuwe tuinder/huurder betaald wordt. Dus nieuwe huurder in juli betekent de helft van de huur terug, nieuwe huurder in april betekent ¾ van de huur terug. Plus de borg. Ook hier geldt natuurlijk dat de tuin leeg moet zijn.

Heb je een huisje? Dan kan je 2 dingen doen:

  1. Doorverkopen aan de nieuwe tuinder. Kandidaten worden door het bestuur voorgedragen en komen van wachtlijst. Je kan dus niet zelf een koper zoeken. De prijs moet je onderhandelen met deze kandidaat. Kom je daar niet uit dan zullen we nieuwe kandidaten van de wachtlijst voordragen.
  2. Afbreken, meenemen en eventueel doorverkopen aan iemand buiten de vereniging.